Vin & Viden

Det Unge Akademi arrangerer i samarbejde med Aalborg Universitet og Kunsten Museum of Modern Art i Aalborg: Vin & Viden.

Vin & viden er en arrangementsrække, hvor du bliver klogere på emner, du måske slet ikke troede, du gerne ville vide noget om, mens du nyder et glas vin. 

I foråret 2023 holder følgende DUA-medlemmer oplæg:

2/3 Sociale medier og det dataficerede menneske med Stine Lomborg. Stine Lomborg er lektor og ph.d. ved Københavns Universitet. Stine Lomborg forsker i self-tracking og de digitale dataspor, vi alle sætter igennem brugen af medier i det personlige liv, arbejdslivet og vores liv som borgere i velfærdssamfundets institutioner. I oplægget vil Stine Lomborg bruge eksempler fra sin forskning til at diskutere, hvad det betyder for vores identitet og livsmuligheder, når vi bliver repræsenteret og profileret igennem data. Læs mere om arrangementet her.

23/3 Kender du sprogtypen? med Line Burholt Kristensen. Line Burholt Kristensen er sprogforsker ved Københavns Universitet med særligt fokus på grammatikforståelse og på samspil mellem sprog og kognition. I forskningen kobles grammatikforskning med eksperimentelle sprogforsøg. Sproget er mangfoldigt og de samme ord skaber ikke de samme billeder og indtryk hos alle, hvilket kan føre til misforståelser. Kom og nørd med sproget – og bliv klogere på, hvorfor vi vælger de ord, vi gør. Læs mere om arrangementet her.

13/4 Når temperaturen stiger… med Anders Anker Bjørk. Anders Anker Bjørk forsker i glaciologi med fokus på hvordan isen reagerer på tidligere, nuværende og fremtidige klimaændringer. Materialet hentes både i felten, på gamle arkiver og fra de nyeste satellitter. Hør historier fra felten og fra skrivebordet om forskning i de uforudsigelige temperaturers konsekvenser for sårbare gletsjere. Læs mere om arrangementet her

Find mere information om arrangementet på museets hjemmeside her

Foto: Fotograf Allan Toft.