Vin & Viden

Det Unge Akademi arrangerer i samarbejde med Aalborg Universitet og Kunsten Museum of Modern Art i Aalborg: Vin & Viden.

Vin & viden er en arrangementsrække, hvor du bliver klogere på emner, du måske slet ikke troede, du gerne ville vide noget om, mens du nyder et glas vin. 

I efteråret holder følgende DUA-medlemmer oplæg:

18/8 Stine Linding Andersen, overlæge ved Aalborg Universitetshospital og klinisk lektor ved Aalborg Universitet samt medlem af Det Unge Akademi. Stine forsker i jodindtag og stofskiftesygdomme særligt hos gravide, og holder et oplæg, hvor man kan blive klogere på, hvorfor jod er vigtigt i den daglige kost – og hvilke konsekvenser det kan have, hvis vi får for lidt af dette grundstof.

15/9 Christoph Houman Ellersgaard, lektor i social netværksanalyse ved Copenhagen Business School og medlem af Det Unge Akademi. Christoph har kortlagt magtnetværk og forholdet mellem eliter i Danmark. Christoph vil fortælle om hvordan kunst ikke bare er kunst. Kunsten bruges som magtredskab, identitetsmarkør og til at placere sig i en bestemt samfundsklasse.

24/11 Mathias Danbolt, professor ved Institut for Kunst- og Kulturvidenskab ved Københavns Universitet og medlem af Det Unge Akademi. Mathias forsker i krydsfeltet mellem kunsthistorie og kolonihistorie i en nordisk kontekst. I sit oplæg vil Mathias fortælle om, hvordan kunstværker med motiver fra danske kolonier har været sat uden for døren som ”udanske”, og i løbet af aftenen finde værkerne frem – og tegne et mere nuanceret billede af, hvad vi er og var. 

Find mere information om arrangementet på museets hjemmeside her

Foto: Fotograf Allan Toft.