Offentlig deltagelse

Det Unge Akademi har et højt offentligt aktivitetsniveau i løbet af året. Flere af aktiviteterne er faciliteret gennem de tre stående udvalg: Formidlignsudvalget, Forskningspolitisk udvalg og Samarbejdsudvalget. Forskningspolitisk udvalg står for flere af de politiske aktiviteter i Det Unge Akademi, herunder Det Unge Akademis deltagelse på folkemødet, hvor der arrangeres debatter i samarbejde med bl.a. Tænketanken DEA, Danmarks Frie Forskningsfond, Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd (DFiR) og Videnskabernes Selskab. Herudover afholdes der årlige møder med departementschefen i Uddannelses- og Forskningsministeriet og møder med Danmarks Frie Forskningsfond.

Det Unge Akademi deltager også aktivt i den offentlige debat gennem debatindlæg. De kan alle findes i menuen øverst under ’Debat’.

_____________________________________________________

Åbent brev til medlemmer af Europa-Parlamentet

Det Unge Akademi har sammen med 17 andre unge akademier sendt et åbent brev til medlemmer af Europa-Parlamentet, hvor der udtrykkes bekymring over planlagte nedskæringer på forskningsfinanciering. Læs om brevet i menuen til venstre.

_____________________________________________________

Undersøgelse af danske forskningsbevillinger

I samarbejde med Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab, Danmarks Frie Forskningsfond (DFF) og Tænketanken DEA har Det Unge Akademi foretaget en undersøgelse af forskeres ideelle forskningsbevilling samt deres vurdering af mulighederne for at finansiere forskning i Danmark. Læs om undersøgelsen i menuen til venstre, hvor der også er link til en artikel om undersøgelsen udgivet i Nature Human Behavior.