To medlemmer af DUA får Lundbeck Grants

Jacob Sherson og Petrine Wellendorph, begge medlemmer af Det Unge Akademi, har netop modtaget store bevillinger fra Lundbeckfonden til deres forskning.

Et Lundbeck Fellowship finansieres med 10. mio. kr og løber over 5 år. Bevillingerne gives til yngre forskere, der har erhvervet en ph.d. grad inden for de sidste 5-7 år og som er kvalificerede til at etablere eller videreføre egne forskergrupper inden for biomedicin.

Jacob Sherson og hans forskergruppe forsker i kvantefysiske processer ved hjælp af ultrakolde atomer med henblik på at udvikle kvanteteknologier som fx kvantecomputere. I det tværfaglige AU Ideas Center for Community Driven Research (CODER) arbejdes der bl.a. på at udvikle online spil, hvor almindelige mennesker kan være med til at løse forskellige kvanteudfordringer.

Læs mere på www.lundbeckfonden.dk

Petrine Wellendorphs forskning er rettet mod at forstå biologien bag hjernens signalstof GHB – i syntetisk form bedre kendt som misbrugsstoffet fantasy. Det kan være et skridt på vejen til at udvikle nye lægemidler mod en bred vifte af sygdomme som epilepsi, slagtilfælde, angst, smerte og søvnløshed.

Læs mere på www.lundbeckfonden.dk