Jacob Sherson tildeles Forsknings-kommunikationsprisen 2017

Forskningskommunikationsprisen uddeles hvert år til en forsker, som har gjort en særlig indsats for med sin forskning at nå ud til den bredere offentlighed. Det er Uddannelses- og Forskningsministeriet, der står bag prisen, som overrækkes af H.H.H. Kronprinsesse Mary ved Åbningen af Forskningens Døgn den 24. april.

Jacob Sherson arbejder med eksperimentel kvantefysik. Sammen med sin forskningsgruppe har han fundet frem til en metode, der kan drage nytte af, at menneskets evne til at løse problemer intuitivt gør os unikke i forhold til computeres enorme regnekraft.
Computerspillet giver mennesker uden akademisk baggrund mulighed for at være med til at løse problemer, man ellers skal have en ph.d. i kvantefysik for at forstå.  Mere end 200.000 personer fra hele verden har foreløbig deltaget ved at spille computerspillet.

Om at modtage prisen udtaler Jacob:

Det er en meget stor ære at modtage Forskningskommunikationsprisen. Det er en flot anerkendelse af, at vores dialog mellem forskning og almindelige mennesker gennem computerspil har skabt noget helt unikt; også for mig selv. Min meget intuitionsdrevne tilgang til forskning, og arbejdet med at skabe spil, har fået mig til at se anderledes på forskning og se nye ressourcer og forskningsspørgsmål på tværs af etablerede forskningsfelter.


Læs mere om Forskningskommunikationsprisen på Uddannelses- og Forskningsministeriets hjemmeside.