Bjørn Panyella Pedersen modtager ERC grant

Det Europæiske Forskningsråd (ERC) har tildelt Bjørn Panyella Pedersen fra Institut for Molekylærbiologi og Genetik, AU et prestigefyldt Starting Grant på i alt 11 mio. kr. (1,5 mio. Euro) til at opbygge en forskningsgruppe inden for strukturel biologi ved Aarhus Universitet.

Bjørn P. Pedersen får som den eneste på Aarhus Universitet i år et af de prestigefylde ERC Starting grants, der tildeles unge, lovende forskertalenter ved et europæisk universitet i op til mellem to år og syv år efter opnået ph.d.-grad. Der bevilges op til 1,5 mio. EUR til grænsebrydende forskningsprojekter i en fem-årig periode.

Bjørn er netop vendt hjem fra en postdoc-stilling ved det prestigefyldte University of California, San Francisco (UCSF), der er et af verdens førende medicinske forskningsinstitutioner.

”Jeg er enormt beæret over, at ERC har valgt at betro mig en af deres prestigefyldte bevillinger til at etablere en ny forskningsgruppe her i Danmark,” udtaler Bjørn Panyella Pedersen.  ”Det er en fantastisk mulighed, der kommer på et kritisk og meget følsomt tidspunkt i min forskningsmæssige karriere. De planlagte projekter som jeg nu har fået støtte til er ekstremt ambitiøse og vil ikke kunne lykkes uden den støtte og tiltro som ERC her har givet,” slutter Bjørn P. Pedersen.

Læs hele artiklen på AU's hjemmeside